Waar is een SOG-examen voor?

Er zijn veel mensen die op een vorkheftruck rijden of mensen die gas meten. Om dit te mogen doen moet je een SOG-examen afleggen omdat dit risicovolle werkzaamheden kunnen zijn. Om het SOG-examen te mogen doen, moet je eerst in het bezit zijn van een VCA-diploma. Om in de bouw te werken kan erg gevaarlijk zijn en daarom moeten deze examens worden afgenomen. Er zijn verschillende instituten die verschillende SOG-examens aanbieden maar ze bieden niet allemaal dezelfde examens aan. Er zijn taken die gevaarlijk kunnen zijn en daarom moet je over deze SOG-diploma’s bezitten om dit werk uit te voeren.

Welke SOG-examens zijn er?
Onder het SOG-examen vallen verschillende examens die je moet halen, zodat je dan veilig die werkzaamheden kan uitvoeren. Het Nationaal Exameninstituut is een betrouwbare partner die VCA-examens en SOG-examens afnemen. Zij bieden bijvoorbeeld een examen aan waarbij je aan een flensverbinding mag werken. Als mensen willen deelnemen aan het WFPrTT (Werken aan flensverbinding volgens protocol met torque- en tensioning-apparatuur) moeten ze eerst in het bezit zijn van een Werken aan Flensverbinding volgens Protocol diploma. Zo kan je veilig te werk gaan met een flensverbinding en als er iets fout gaat weet je de goede oplossing. Hoogwerkers worden vaak gebruikt om bij lastig plekken te komen, zoals bij een huis of gebouw. Hier wordt dan hoog in de lucht gewerkt en kan het gevaarlijk zijn, dus kan je dan met een Werken met een hoogwerker laten zien dat je dit werk veilig kan uitvoeren zodat er geen problemen ontstaan. In een magazijn of opslag wordt er vaak met vorkheftrucs gewerkt en hierbij moet je wel goed de controle hebben over de truc zodat je niks kan omstoten. Deze examens zorgen ervoor dat je je veilig te werk kan gaan en wanneer er gevaren optreden, dat je dan de juiste oplossing weet. 

Veilig te werk gaan met een SOG-diploma
Dit examen kun je behalen door deel te nemen aan het theorie-examen en aan het praktijkexamen. Met dit examen kan je laten zien dat je de taken goed kan uitvoeren. Gasmetingen zijn erg belangrijk om gevaren te voorkomen en met het SOG-examen laat je zien dat je dit beroep veilig kan uitvoeren. Zo kan je meten of de ruimte explosief gevaarlijk is en omdat gassen erg explosief kunnen zijn is het erg belangrijk dat dit wordt gecheckt. Bekijk de SOG-examens en VCA-examens op Nationaal Exameninstituut zodat jij veilig te werk kan gaan.

Author: admin

Share This Post On