Voordelig zakelijk een auto leasen als je voor jezelf werkt?

Een auto leasen is voor veel mensen een goede optie. Het is meestal goedkoper dan het kopen van een nieuwe auto en kan je toegang geven tot mooiere auto’s die je je anders niet zou kunnen veroorloven. Leasen heeft echter wel een aantal belangrijke verschillen met het kopen van een auto, dus zorg ervoor dat je de voors en tegens afweegt voordat je beslist welke optie voor jou geschikt is.

Occasional lease

Occasion leasing, of korte termijn auto leasing, is een optie voor mensen die een voertuig willen leasen voor een kortere periode dan een traditionele lease mogelijk maakt. Veel autobedrijven bieden occasion leases (hoewel de meeste ze niet expliciet zo noemen) aan als onderdeel van hun reguliere aanbod. Ze zijn over het algemeen ontworpen voor mensen die om de paar jaar een auto moeten vervangen, bijvoorbeeld als je voor elk van jouw kinderen een nieuwe auto koopt elke keer als ze hun rijbewijs halen. Occasion lease kan ook handig zijn als je een speciale gebeurtenis hebt, zoals een bruiloft of vakantie.

Occasion leasing werkt ongeveer hetzelfde als traditionele leasing. Je kiest het model en het merk van de auto die je wilt en neemt hem onmiddellijk mee naar huis nadat je al het papierwerk hebt ondertekend. De voorwaarden en de duur van de leasing zijn meestal identiek aan die van een gewone leasing, maar met één zeer belangrijk verschil: bij occasion leasing heb je, zodra jouw tijd erop zit, geen optie om jouw voertuig van de dealer te kopen. Ze komen het ofwel ophalen en verkopen het dan aan iemand anders of verkopen het door op een veilingterrein.

De voordelen van occasion leasing voor een startend bedrijf

Een startend bedrijf heeft vele mogelijkheden voor occasion leasen. Met occasion leasing kan een startend bedrijf gemakkelijk toegang krijgen tot een verscheidenheid aan auto’s op een betaalbare manier. Occasion leasing biedt nieuwe en gebruikte auto’s aan via dealers en verkopers. Een startende onderneming kan een auto leasen door één telefoontje te plegen naar occasion leasemaatschappijen. De dealer haalt vervolgens de auto op bij de verkoper en levert deze af bij de klant. Zodra de klant het voertuig heeft ontvangen, is hij verantwoordelijk voor de betaling van de auto gedurende twee jaar of totdat hij besluit de auto in te leveren. Dit geeft startups de mogelijkheid om in nieuwere auto’s te rijden zonder deze te hoeven kopen of leasen bij een dealer. Bovendien biedt occasion leasing de klant de mogelijkheid om na één of twee jaar van auto te veranderen of om de auto om financiële redenen vervroegd in te leveren. Lees ook alles over leasen versus kopen versus delen.

Author: admin

Share This Post On