Voor welke klussen worden bouwstaalmatten gebruikt?

Het meest gebruikte basismateriaal om te klussen is beton en steen. Dat is logisch want beton is gemakkelijk te verwerken, het is erg sterk en heeft een grote draagkracht. Daarom worden er van beton vaak vloerconstructies gemaakt. Steen heeft dezelfde eigenschappen, maar bakstenen zijn meer geschikt voor het maken van verticale constructies, zoals muren. Beton en steen hebben als grootste nadeel dat er in de loop der tijd scheuren in ontstaan door temperatuurverschillen. Met behulp van bouwstaalmatten is de kans op scheuren aanzienlijk te verkleinen. Bouwstaalmatten zijn gemaakt van staal en helpen om de trekkrachten beter te weerstaan.

Stalen verstevigingsmaterialen

Bouwstaalmatten zijn niet de enige methode om stenen en betonnen constructies te versterken. Er bestaan ook betonnen staven, wapening en lateien. Er bestaan diverse maten bouwstaalmatten en betonstaven, zodat ze toepasbaar zijn in een groot aantal situaties en projecten. Bouwstaalmatten worden vooral gebruikt in horizontale betonnen constructies. Ook betonstaven worden hiervoor gebruikt. Ze worden vaak toegepast om aan de betonnen vloer van een zwembad extra sterkte te geven. Voor het wapenen van betonnen muren worden geprefabriceerde gewapende profielen gebruikt, mufor genaamd. Deze wapening kan ook worden gebruikt voor het verlijmen van betonblokken.

Zwakke plekken versterken

Als er raam- of deuropeningen in de buitenmuur van een woning worden gemaakt, zijn dat per definitie zwakkere plekken. Door trillingen van het verkeer en temperatuurverschillen zullen op deze plekken sneller scheuren ontstaan. Het heeft op deze plekken geen zin om wapening toe te passen, want dat is niet sterk genoeg. In dat geval worden altijd lateien gebruikt. Lateien zijn lange profielen die boven en onder een raam- of deuropening in de muur worden gemaakt. Ze zijn in staat om grote krachten op te vangen. Lateien zijn er in metaal, steen en beton. Er is keus uit een groot aantal profielen.

Alle materialen tegelijk bestellen

Door bouwmaterialen online te kopen kan er veel worden bespaard op de kosten, soms tot wel 40 procent. Het wordt aangeraden om alle materialen zoveel mogelijk in bestelling te bundelen. Daarmee is extra te besparen op de kosten. Het is immers goedkoper om één grote bestelling te laten bezorgen, dan dat er meerdere keren een bezorgingsdienst moet worden ingeschakeld.

Author: admin

Share This Post On