Vloeren in de veehouderij

Het gewicht van een gemiddelde koe is 500kg, dat is dus heel wat gewicht. Als een koe in de stal staat rust al dit gewicht ook allemaal op de vloer. Aangezien koeien ook mest produceren als ze op stal staan moet dit ook worden afgevoerd.

Dit word gedaan door middel van sleuven in de vloer met daar onder een grote mestopslag. Deze sleuven moeten groot genoeg zijn om de mest af te voeren maar ook niet te groot zodat het vee hier met zijn poten in in verstrikt kan komen. Het grote voordeel van groene vlag roosters zijn:

Optimale te belopen
Duurzaam materiaal
Hygi├źnisch
Ammoniak vermindering
Aangenamere stallucht
Verhoogde mobiliteit
Goede klauwgezondheid
Makkelijke montage

Deze roosters worden gemaakt door eerst wapenings- staal in mal te leggen. Dan wordt er een betonmengsel in gestort. Daarna wordt het hele product flink getrild zodat er nergens meer luchtbellen in het beton zit. Na dit proces zal het product ongeveer drie dagen moeten uitharden. Als het volledig is uitgehard wordt er over de bovenkant met een freesmachine gegaan. Dit heeft als resultaat dat je een vlakke en erg maatvaste bovenkant hebt. Een groene vlag vloer of groene vlag rooster zal dus altijd dezelfde afmetingen hebben.

rundvee-kop

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *