vergaderen

Elk bedrijf heeft het wel eens, een vergadering, maar waar vergader je dan over.

Er zijn verschillende punten waar je over kunt vergaderen, bijvoorbeeld: hoe het er op dit moment voor staat met een bedrijf.

Verder kan het ook gaan over medewerkers die hun werk niet goed doen of juist wel, en een ander contract kunnen krijgen.

Een vergadering is vooral bedoelt om duidelijkheid te krijgen in alles rond om het bedrijf. dat iedereen op de hoogte is.

Er zijn daarom ook verschillende onderwerpen die allemaal een eigennaam hebben.

Thales-zaal.

Brainstormvergadering

Bij eenĀ brainstorm staat het nadenken over en zoeken naar allerlei verschillende oplossingen voor een bepaald probleem centraal. De voorzitter zorgt er voor dat iedereen aan bod komt. Beslissingen worden meestal niet direct genomen.

Instructievergadering

Bij deze vorm worden de bedoelingen uitgelegd en de taken verdeeld. Bij deze vergadervorm speelt de voorzitter een nadrukkelijke rol.

Informatieve vergadering

Hier staat staat het uitwisselen van informatie centraal. Hierbij is het van belang dat iedereen informatie kan geven en krijgen. Er is ruimte voor presentaties en het stellen van vragen. De voorzitter moet dit alles in goede banen leiden.

Besluitvormende vergadering

Deze vorm kun je gebruiken wanneer je je doelen hebt vastgesteld en je de voortgang van taken wil nagaan. Meestal wisselen de deelnemers in beperkte mate informatie en standpunten uit. De deelnemers trekken conclusies. De voorzitter moet een dergelijke vergadering strak leiden.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *