Uit welke keuzes heb je tussen verschillende douchedeuren?

Er zijn talloze verschillende ontwerpen die je hebt van douchedeuren. Je hebt douche deuren die anders van ontwerp zijn zoals bijvoorbeeld de kleur of een print? Maar je moet ook kijken naar grootte en het materiaal. Misschien wil je van glas misschien juist niet?

De grootte van een douchedeur

Een douche deur kan zo groot of klein zijn als jij dat zelf wil. Als je de ruimte hebt en je wilt graag een grote douche kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een dubbele douche deur te plaatsen. Je kan ook zeggen ik neem een grote schuifdeur. Het ligt aan wat jij zelf mooi en prettig vindt. Zo een grote douche deur kan bijvoorbeeld zwaarder zijn dan twee dubbele.

Het hangt ook af van de functie die je ervoor wilt. Stel je hebt ook een dubbele douche als in één grote ruimte met twee douchekoppen. Dan wil je waarschijnlijk liever twee aparte deuren. Het kan ook zo zijn dat je juist een kleine douche hebt en je daarom dus een kleine deur wilt in dat geval kan je er dus eentje maken die precies groot genoeg is zodat je eruit kan stappen.

Het materiaal van de douchedeur

Er zijn ook weer veel verschillende materialen waarvan je de douchedeur kunt laten maken. Alle materialen die er zijn kun je gebruiken voor een douche deur het is alleen aan je eigen mening wat jij het mooist of het fijnst vindt. Douchedeuren van glas op maat zijn namelijk makkelijk schoon te maken en staan ook heel netjes en rustig.

Neem bijvoorbeeld een kunststof deur met een licht printje dan oogt de badkamer ook meteen wat drukker. Aan de andere kant heb je bij kunststof wel weer het voordeel dat je niet door de douche kan kijken. Mocht iemand dus de badkamer ingaan ziet diegene je niet meteen wat je bij glas dan weer wel hebt.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden waar je naar wilt kijken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een mooie glazen douchewand met een zwart frame. Deze ziet er ontzettend strak uit in je jouw badkamer en zorgt voor een plaatje waar je trots op kan zijn.

Het is belangrijk om zelf dus alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten en te beoordelen wat nou meer weegt. Ook qua uiterlijk alle factoren moet je tegen elkaar aanzetten om zo te kijken welke het sterkst eruit komt.

Author: admin

Share This Post On