Tips voor het gebruik van wieltjes in huis

Meubels in een huis kunnen met of zonder wieltjes zijn. De wieltjes onder een meubel kunnen een bepaalde uitstraling geven. Het type wiel dat er onder een meubel zit, hangt af van het meubel. Zwaarlastwielen zijn bedoeld voor hoge gewichten met een relatief lage bouwhoogte. Deze zwaarlastwielen zijn een soort industriële zwenkwielen speciaal gemaakt voor zwaarlast. Wil jij nou zwaarlastwielen aanschaffen? Koop dan zwaarlastwielen van Wielenoutlet! Zij hebben een breed assortiment met genoeg keuze. 

Meubels met wielen op een vloerkleed

Veel meubels op wielen rollen het lekkerst op een vlakke ondergrond. Heb je een vloerkleed als ondergrond? Dan rollen de wielen minder goed. Dit hangt ook af van hoe dik jouw vloerkleed is. Hoe dunner jouw vloerkleed is hoe gemakkelijker de wieltjes rollen. Wil jij toch jouw stoelwielen goed laten rollen op jouw tapijt? Kies dan voor stoelwielen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik op een zachte vloer. Pas ook altijd goed op dat je de juiste wieltjes hebt, want voordat je het weet maak je krassen op jouw vloer. Wielen voor vloerbedekking zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor laminaat. Dit heeft te maken met het materiaal waarvan het wiel is gemaakt. Vloerbedekking wielen zijn hard, want die zijn gemaakt van kunststof. Geschikte meubelwielen voor laminaat, parket, houten vloer of zeil zijn zacht en gemaakt van TPR.

Kies de juiste wielen bij het meubel 

Kies de juiste wielen bij het meubelstuk. Bij het kiezen van de juiste wielen is het gewicht van het meubelstuk van belang. Zwaarlastwielen zijn erg veelzijdig. Ze kunnen gebruikt worden voor zeer veel verschillende doeleinden. Zwaarlastwielen zijn bedoeld voor meubels met een hoog gewicht. Die soorten wielen hangen af hoeveel de wielen kunnen dragen. Komen er vier wielen onder de kast en weegt de kast 200 kg, dan moet elk wiel een gewicht van 50 kg kunnen dragen. Kies dus niet zomaar een paar wielen uit. 

Het nut van wielen onder een meubel 

Wielen onder een meubel zijn zeer nuttig als je het meubel met regelmaat verplaatst. Onder veel stoelen zoals eettafelstoelen of bureaustoelen worden ook vaak wieltjes gezet. Dit is handig aangezien je makkelijk de stoelen kan bewegen, maar je moet wel oppassen dat je speciale stoelwielen hebt. Heb je die niet dan is de kans groot dat de wielen jouw ondergrond aantasten. Bij sommige wielen is er ook een optie dat je de wieltjes vast kan zetten, zodat je op je plek blijft staan tijdens het gebruik van jouw stoel met wieltjes.

Author: admin

Share This Post On