Tips voor de aankoop en montage van spoorrails

Rails worden niet alleen gebruikt om personen te vervoeren, maar zijn ook een hele efficiënte manier om goederen van A naar B te krijgen. Vooral op plekken als havens en industrieterreinen zijn spoorrails onmisbaar. Maar bij de aankoop van spoorrails komt nogal wat kijken, want de ene rail is de andere niet. Omdat aan rails nogal een prijskaartje kan hangen, lees je in dit blog waar je allemaal mee moet houden bij de aankoop ervan, zodat je je geld wijs spendeert.

Verschillende soorten rails

Ten eerste is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat er verschillende soorten rails zijn. Ze kunnen van elkaar verschillen in termen van vorm, grootte, soort staal en gewicht. In Nederland en Duitsland is de meest gebruikte soort van het type UIC60. Als je dus wil dat je rails aansluiten op het omliggende netwerk, zal je ook rails van dit type aan moeten schaffen. Als je alleen een klein netwerk voor eigen gebruik aanlegt hoef je hier echter geen rekening mee te houden.

Op maat gemaakt

Voor spoorrails geldt natuurlijk niet one size fits all, want ze moeten op maat gemaakt worden voor de omgeving waarin ze geplaatst gaan worden. Elke plek is tenslotte anders. Om de rails dus perfect op elkaar te laten passen, moeten ze op maat gezaagd worden en vervolgens geboord, gefreesd en gebogen worden.

Schakel een expert in

Bij het kopen en de (de)montage van spoorrails komt dus nogal wat kijken. Daarom schaf je ze natuurlijk niet zomaar aan. Schakel iemand in die kennis heeft van wetgeving en vergunningen rondom spoorrails en je zo het juiste advies kan geven. Zoek daarnaast ook een partij die oude spoorrails en andere metalen constructies recyclet. Zo weet je zeker dat je met een kundig en verantwoordelijk bedrijf te maken hebt!

Author: admin

Share This Post On