Tips om je oven te reinigen.

We weten allemaal hoe belangrijk het is om een schoon huis te hebben. Hoewel het misschien gemakkelijk is om je keuken netjes te houden en je badkamer goed te poetsen, zijn er sommige plekken in het huis die niet zo gemakkelijk schoon te krijgen zijn. En het is natuurlijk zonde als je mooie keuken op maat er vies uit ziet. Een van de meest vervelende taken is bijvoorbeeld het reinigen van de oven. Vooral als deze behoorlijk is aangekoekt en er vieze vlekken in zitten. Het lijkt misschien uren werk om je oven schoon te krijgen, maar gelukkig is hier een gemakkelijk trucje voor gevonden. De oplossing zit namelijk in uw voorraadkast: baking soda! Dit karwei heeft u veel te lang uitgesteld… ontdek met dit artikel hoe gemakkelijk het wel niet is om dit vuile werkje aan te pakken! Met de volgende 5 stappen is uw oven snel weer schoon.

In 5 stappen uw oven schoon

  • Stap 1 Pak ¼ kopje met baking soda en een kom met water.
  • Stap 2 Neem de baking soda en meng dit in de kom met net genoeg water totdat er een dik mengsel ontstaat.
  • Stap 3 Verspreid het mengsel over het venster van de oven en wacht vervolgens 15 tot 30 minuten. De tijd dat u moet wachten zal afhangen van hoe hardnekkig de viezigheid op het glas is.
  • Stap 4 Met een papieren doekje veegt u de oven weer schoon. Zo veegt u tegelijkertijd de vlekken weg uit het venster.
  • Stap 5 Als er nog overgebleven vlekken in het venster van de oven blijven zitten, kunt u deze gemakkelijk met een schuursponsje wegpoetsen. Hierna veegt u het venster schoon met een vochtig doekje. Met behulp van een beetje citroensap kunt u tenslotte de oven vetvrij maken.

En voilà, uw oven is weer zo goed als nieuw! Wilt u meer tips, kijk gerust eens bij Keukenstudio Regio Oost

 

 

Author: admin

Share This Post On