Tips bij een vloer renovatie van een huis

Na een tijdje moet elk huis worden gerenoveerd, denk aan de vloer renovatie. Niet alleen voor de visuele verbetering van het huis, maar ook voor de besparingen op de energiekosten door middel van een betere isolatie van ramen bijvoorbeeld. Dit zijn alvast twee grote voordelen die een renovatie van het huis met zich meebrengen.


In dit artikel worden praktische tips voor de renovatie van je huis gegeven. Hierbij wordt goed gekeken naar de kosten. Allereerst kijken we wat een renovatie precies betekent en wat het inhoudt.

Een renovatie beschrijft alle activiteiten die leiden tot een verbetering van het huis en een verhoging van de waarde van het huis of het appartement. De renovatie gaat daarom over vernieuwing met als doel de waarde van het huis te verhogen.

De kosten
Allereerst moet worden gekeken naar het doel van de renovatie. Hier is het belangrijk om te verduidelijken of het onroerend goed in de toekomst moet worden gebruikt, verhuurd of gebruikt als een investering. Als het huis of de flat nog steeds bewoond is, is een renovatie en opknapbeurt in elk geval raadzaam, omdat een oude isolatie in de winter veel warmte afgeeft aan de buitenkant en omgekeerd in de zomer de warmte naar binnen laat komen. Renovatie kan dus veel geld besparen op de maandelijkse verwarmingskosten.

Verkoop huis
Als de renovatie wordt gedaan om het huis te verkopen, moet er nauwkeurig worden gecontroleerd of een renovatie de moeite waard is of welke investeringen zinvol zijn. Hiervoor worden de bestaansjaren van het huis overwogen. Is deze gebouwd vóór 1950, dan is het aan te bevelen dat ongeveer 50% van de eerdere aankoopprijs van het huis te investeren in een renovatie. Als het is gebouwd tussen 1950 en 1960 dan slechts 40% van de aankoopprijs.

 

Wat ga je renoveren

Het is goed om de isolatie van een ouder huis te renoveren. Vaak laten deze te veel warmte toe om naar buiten te ontsnappen in de koude wintermaanden en, omgekeerd, laat het warmte toe in de zomer. Een vloer renovatie kan ook daadwerkelijk de waarde van het huis omhoog schroeven. Maar ook schilderen en behangen dragen bij aan een nieuwe, moderne sfeer in het huis en hebben een positief effect op de waarde van het onroerend goed.

Author: admin

Share This Post On