Messing

Messing is een legering die ook wel geelkoper genoemd word, dit omdat het geler is dan koper en brons. Deze legering is gemaakt van 55%-70% koper en 45%-30% zink en wordt gebruikt voor verschillende producten waaronder patroonhulzen, maar het wordt niet alleen gebruikt voor producten het Stolpersteine in Brussel is bijvoorbeeld ook een kunstwerk dat gemaakt is van Messing.

Messing wordt al duizenden jaren gebruikt door de mens, alleen werd er vroeger geen zink toegevoegd, maar zinkerts. Zuiver zink is namelijk te reactief om te gebruiken met de oude methodes om het te mengen. Tegenwoordig kan er wel zuiver zink gebruikt worden, dit omdat de ruimtes waar in het gebeurd veiliger zijn en er andere en veiligere methodes gebruikt worden.

Messing is ook een legering dat hergebruikt wordt, de messing die weg gegooid wordt door mensen wordt weer gebruikt voor nieuwe producten. Het kan dan omgesmolten worden naar messing buizen of profielen. Ook staven van messing is iets dat in de industrie niet zeldzaam is.

Het metaal wordt zo vaak gebruikt vanwege zijn hardheid en zelfsmerende eigenschappen. Zo wordt het gebruikt voor het maken van bouten en moeren, Koppelingsstukken voor de installatietechniek en in de woninginrichting komt u het ook nog vaak tegen.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *