MDF

Wilt u hout gebruiken of misschien toch plastic, triplex staat misschien beter? Dit zijn allemaal mogelijkheden voor gebruik in het huishouden, maar er zijn nog veel meer keuzes waaronder MDF.

MDF staat voor Medium-Density Fibreboard en is een samengeperst board gemaakt van houtvezels en kunsthars. Sinds de jaren 70 wordt het gebruikt voor veel verschillende voorwerpen waaronder biljarttafels, deuren, kasten of keukens.

In de huizenbouw wordt MDF ook steeds vaker gebruikt in plaats van hout. Dit kan zijn bij bijvoorbeeld uw plinten, uw oude houten plinten kunnen zijn vervangen voor de mooie MDF plinten. Laminaatparketten zijn gemaakt van MDF.

Het is goed te bewerken en het frezen van het materiaal gaat makkelijk. Dit heeft het voordeel dat de verbindingssystemen die gebruikt kunnen worden, zonder problemen werken.

Bij het maken van het materiaal zijn er punten waar mensen niet heel tevreden over zijn. Dit heeft met de gezondheid te maken van de arbeiders die het materiaal frezen, hierbij komt heel fijn houtstof vrij wat kan doordringen tot in de longen als er geen veiligheidsmasker gedragen wordt.

Hierdoor wordt aangeraden het materiaal af te werken met een goede lak of verf, dit zorgt er voor dat het niet meer vrij komt bij u in huis.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *