Je Balkon inrichten.

Als je een balkon hebt, heb je niet zo veel mogelijkheden voor een groene omgeving als mensen met een tuin. Dat is logisch natuurlijk, een balkon is immers een stuk kleiner en bestaat niet uit grond. Toch zijn er enorm veel leuke manieren om je balkon in te richten. In dit artikel geven we je daar een paar tips voor.

Of je nu van natuur houd, of helemaal niet, met een Frans balkon kun je bijna net zo veel kanten op als met een tuin. Je moet er alleen even goed over nadenken. De drie manieren die we hieronder voor je hebben opgeschreven hebben, hebben we ingedeeld op functie. Natuurlijk kun je er later gewoon voor kiezen om deze manieren met elkaar te combineren, of wat af te zwakken.

Lekker relaxen

Het kan natuurlijk dat je helemaal niet zo van planten houd. Dan is het misschien niet zo’n goed idee om je balkon in te richten als een kleine tuin. Het belangrijkste wat je in dat geval op je balkon zet, is een fijne bank of een paar fijne stoelen. Plaats eventueel een parasol of een ander zonweringsysteem op je balkon, zo kun je ook op heel zonnige, hete dagen van je balkon genieten. Wil je wel graag een paar planten? Kies dan voor een mooie plant in een pot die goed tegen de buitenlucht kan, of ga voor een paar bloembakken aan de balustrade van je balkon.

Een echte tuin

Er zijn ook meer dan genoeg projecten waarbij je je balkon kunt omtoveren tot een ware tuin. Hier kun je een hele hoop potten en bakken wegzetten met planten. Leuk is om dan de uitdaging uit te gaan om zo veel mogelijk soorten op je balkon te kweken. Dat is niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar ook leuk om je in te verdiepen.

Author: admin

Share This Post On