Hoe weet u of uw dak hagelschade heeft?

Hoe groot of klein de schade ook is, een hagelbui kan ernstige gevolgen hebben voor uw huis of bedrijf als er niet snel iets aan gedaan wordt. Zelfs de kleinste impact van hagel op uw dak kan resulteren in haarscheurtjes in dakspanen die na verloop van tijd groeien en lekken veroorzaken. Maar hoe weet u na een storm of uw dak beschadigd is? Dakschade kan vrij eenvoudig op te merken zijn, afhankelijk van het type dak en de grootte van de hagel.

Om te bepalen of uw dak hagelschade heeft, is dit wat u moet weten:

Hagelgrootte en dakbedekking

De grootte van de hagel en het materiaal waarvan uw dak is gemaakt, zijn van invloed op de vraag of het dak schade zal oplopen. Een hagelsteen met een diameter van 2,5 cm kan bijvoorbeeld een 3-Tab organisch asfalt shingle dak beschadigen. Een hagelsteen met een diameter van 3 cm is echter meestal voldoende om een dak van 3-Tab glasvezelasfalt shingles te beschadigen.

Ga echter voor de zekerheid uit van hagelstenen met een doorsnede van 2,5 cm wanneer u uw dak inspecteert op hagelschade.

Beschadigde spullen buitenhuis

Controleer op hagelschade aan voorwerpen of materialen rondom uw huis of bedrijf voordat u het dak op gaat. De kans is groot dat als u deuken, deukjes of krassen op de airconditioning, gevelbekleding, vensterbanken of raamkozijnen hebt gezien, uw dak ook hagelschade heeft. Mogelijk kunt u hagelschade vanaf de grond opmerken, zoals gedeukte dakgoten, regenpijpen en dakgootbeschermers. Beschadigde geverfde oppervlakken buiten uw huis – zoals afgebrokkelde verf op een terras of een houten oppervlak – kunnen een indicatie zijn dat uw dak door hagelbuien is beschadigd.

Beschadigd dak

Het is tijd om op uw dak te gaan en de schade door hagelstenen te controleren nadat u de goederen en gebieden rond uw huis of bedrijf hebt onderzocht. Controleer op uw dak op beschadigde ventilatieopeningen of ingedeukte oppervlakken. Borstel een stuk krijt horizontaal over het oppervlak als uw dak een schoorsteenafdekking heeft. Als u donkere vlekken of vreemde formaties ziet op de plaats waar het krijt is aangebracht, zijn dat hoogstwaarschijnlijk inslagplekken van hagel.

Ten slotte moet u het materiaal van uw dak van naderbij bekijken. Schade aan daken door hagel kan er bij elke bedekking anders uitzien, dus let op deze tekenen bij verschillende dakbedekkingsmaterialen:

  • Asfaltshingles – Losse of losgeslagen oppervlaktekorrels
  • Houten dakspanen – spleten of spaanders
  • Klei en leisteen – Scheuren of gutsen
  • Metaal – Deuken, deuken of holle oppervlakken. Beschadigingen aan een metalen dak zijn gemakkelijker te herkennen door een stuk krijt over het gebied te halen.

Hoe Dakdekker Haarlem u kan helpen

Neem contact op met Dakdekker Haarlem als u deskundige hulp nodig heeft bij hagelschade aan uw dak. Sinds 2003 biedt dit dakdekkersbedrijf zowel commerciële als residentiële dakreparatiediensten aan. De gratis dakinspectie en taxatie door de specialisten is een van de vele diensten. De experts zullen de omvang van de hagelschade aan het dak beoordelen en een volledig rapport opstellen met suggesties voor reparatie of vervanging van het dak.

De andere dakdekkersdiensten die zij aanbieden zijn:

  • Hagel, windstorm en waterschade herstellen
  • Bitumendakbedekking aanleggen
  • Installatie van plat dak dakbedekking
  • Dak vervangen
  • Onderhouden, inclusief dakreiniging, lekdetectie en doorlopende onderhoudsdiensten

Author: admin

Share This Post On