Hoe kun je als ondernemer juridische geschillen juist oplossen?

De beste manier om als ondernemer juridische geschillen op te lossen is ervoor te zorgen dat jouw bedrijf alle regels op de juiste manier toepast. Alle relaties, zoals klanten, partners, je personeel, of de verhuurder van je bedrijfspand zullen dan geen enkele mogelijkheid hebben om je ergens van te beschuldigen. Zelfs als je een besluit hebt moeten nemen waar lang niet iedereen mee akkoord gaat, is het niet mogelijk om daar juridisch tegen in verzet te komen. Juridische geschillen oplossen bestaat voor het grootste deel uit het op de correcte wijze toepassen van de wet.

Veel voorkomend juridisch advies

Het is voor een ondernemer niet eenvoudig om alle activiteiten zonder een juridisch adviseur uit te voeren. Het is vanzelfsprekend dat bij grote vastgoedtransacties, bedrijfsovernames of fusies juridische specialisten betrokken worden. Maar het is ook goed om juridische ondersteuning te vragen bij het opstellen van contracten, de incasso van openstaande rekeningen, opstellen van algemene voorwaarden, etc. Als dat iets is dat in jouw bedrijf speelt kun je contact opnemen met vandermaas-verhoog.nl. Je kunt daar ook advies krijgen over het inrichten van proactief debiteurenbeheer.

Abonnement voor juridische hulp

Voor kleine ondernemers is het tamelijk kostbaar om vaak juridische hulp te vragen. Bij Van der Maas en Verhoog is men zich bewust van die financiƫle drempel. Daarom heeft dit advocatenkantoor de MKB Deal bedacht. Dat is een abonnement waarbij ondernemers snel en laagdrempelig gebruik kunnen maken van jurist. Omdat er sprake is van juridisch advies op basis van een abonnement zijn de kosten van deze service scherp geprijsd. Ook kleine ondernemers kunnen dus de beste juridische hulp krijgen.

Bedrijfsovername

Elk klein bedrijf dat succesvol is zal op den duur worden overgenomen door een multinational of zelf andere bedrijven overnemen. Dat is noodzakelijk om de productie op te kunnen schroeven. Een bedrijfsovername is echter een juridisch ingewikkeld proces. Het is verstandig om je daarbij te laten begeleiden door een ervaren jurist. Die kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het personeelsbestand van beide bedrijven op een nette manier in elkaar wordt geschoven. Dit houdt in dat ook de werknemers die niet worden overgenomen op een fatsoenlijke manier worden geholpen.

Author: admin

Share This Post On