Dit moet je voor elkaar hebben als je website voor meerdere landen moet ranken

Wanneer het internet een groot deel van jouw marketing beslaat en je wilt een klantenbestand opbouwen met klanten over de hele wereld, dan is het belangrijk dat jouw website goed vindbaar is via zoekmachines. Idealiter wil je dat jouw website als eerste optie gegeven wordt in elke zoekmachine wanneer iemand zoekt op een zoekterm die gerelateerd is aan jouw naam, het product dat je verkoopt of de dienst die je aanbiedt. Maar hoe zorg je dat jouw website goed ranked voor meerdere landen?

Maak kennis met internationale SEO

Wellicht heb je al wel eens gehoord van SEO. SEO teksten zijn teksten die jouw vindbaarheid in diverse zoekmachines zoals Google of Bing kunnen verbeteren. Deze zoekmachines detecteren bijvoorbeeld bepaalde woorden op websites of de frequentie van bepaalde woorden om op deze manier te bepalen waar een website binnen de zoekmachine wordt laten zien bij een bepaalde zoekterm.

Wanneer je jouw website letterlijk vertaalt dan kan het voorkomen dat de vertaler andere woorden gebruikt dan de zoekmachine wenst. Hierdoor wordt jouw website lager geplaatst in Google of Bing wanneer een individu zoekt op jouw product of dienst. Het is dus erg belangrijk dat je de SEO teksten van jouw website laat maken door een bedrijf dat gespecialiseerd is in SEO geoptimaliseerde vertalingen.

Wanneer je onderzoek gaat doen naar internationale SEO teksten dan zul je al snel ontdekken dat er twee soorten internationale SEO teksten zijn. Dit zijn multiregionale SEO teksten en meertalige SEO teksten. Beide typen SEO teksten zullen jouw website voor meerdere landen goed ranken. Multiregionale SEO betekent dat er verschillende regionale versies zijn. Dit komt van pas als dezelfde taal in verschillende landen of regio’s wordt gesproken. Denk bijvoorbeeld aan Amerikaans-Engels en Brits-Engels. Naast multiregionale SEO bestaat ook meertalige SEO. In dit geval maak je een SEO die zich richt op diverse landen zoals Canada, Frankrijk en België. Voor Canada maak je in dit geval een Engelse en Franse versie. Vervolgens wordt met deze vorm van SEO voor Frankrijk en België een regionale Franse versie gemaakt.

Author: admin

Share This Post On