Collectieve beveiliging van bedrijventerreinen

Veel Nederlandse bedrijven zijn gevestigd op een bedrijventerrein. Dit heeft een aantal voordelen. Natuurlijk is een bedrijventerrein beter ingericht voor (grote) ondernemingen. Denk alleen maar aan de breedte van de wegen en de parkeergelegenheid. Daarnaast hebben omwonenden minder snel last omdat de afstand tot een woonwijk nu eenmaal groter is.

Samenwerken met je bedrijventerrein

Veel ondernemers op een bedrijventerrein hebben zich onderling georganiseerd. Vaak in een ondernemersvereniging of een andere soortgelijke vorm. Onderling worden afspraken gemaakt over het onderhoud, hoe om te gaan met de overheid en de inrichting van de openbare ruimtes. Op dit niveau is het ook een goed idee om gezamenlijk een beveiliger in te schakelen. De diensten kunnen dan voordeliger worden ingekocht en de beveiliger kan zijn werk beter en efficiënter uitvoeren.

Wat kan een collectieve beveiliger?

Om te beginnen levert een collectieve overeenkomst schaalvoordeel op voor de beveiliger. Doordat bedrijven dichter bij elkaar liggen is het makkelijker om bijvoorbeeld een inspectie ronde te doen. De beveiliger heeft dus minder kosten waardoor er ook minder kosten aan de ondernemers doorgerekend hoeven te worden.

Naast schaalvoordeel kan er ook voordelen op het gebied van technologie. Een beveiliger kan een bedrijventerrein en dus ook ieder bedrijf op het terrein volledig monitoren door gebruik te maken van een virtueel hekwerk en preventief signaleren.

Deze technologieën maken het mogelijk dat camerabewaking 24 uur per dag 7 dagen per week op een intelligente manier wordt gemonitord. Daarbij kun je denken aan een systeem waarbij alle kentekens worden geregistreerd en worden gematched met een landelijke politie database. Rijdt er een gestolen of niet geregistreerde auto het terrein op dan wordt direct de politie gewaarschuwd. Een ander technisch hoogstandje is de gedragsanalyse van bezoekers op het bedrijventerrein. Vertoond iemand gedrag dat afwijkt van de norm (bijvoorbeeld rijgedrag of een vreemde route lopen) dan wordt de camera surveillant gevraagd om de situatie te beoordelen. Waar nodig kan er dan actie worden ondernomen.

Kortom een collectieve beveiliger heeft veel meer middelen tot zijn beschikking omdat een groter gebied met een hoger budget beschermd kan worden. Resultaten wijzen uit dat incidenten flink afnemen en de veiligheid wordt verhoogd.

Author: admin

Share This Post On