AGV

Automatic guided vehicle (AGV) is een term waar niet veel mensen van af weten, daarom wil ik doormiddel van dit artikel daar meer duidelijkheid over zien te krijgen.

Automatic Guided Vehicle is natuurlijk engels en staat voor automatisch geleid voertuig, deze voertuigen zijn er om bijvoorbeeld de materialen die gebruikt worden in een fabriek of magazijn te verplaatsen. De voertuigen zijn uitgerust met safety scanners die er voor zorgen dat dit voertuig veilig in een bemande omgeving kan verplaatsen. Dit kan zorgen voor een dramatische verkleining van ongelukken in een fabriek. Ook kunnen er veel meer materialen in 1 keer verplaatst worden.

Hoe deze voertuigen zich verplaatsen is verschillend. Hieronder staat welke mogelijkheden dit zijn.

  • Lijn volggeleiding: Dit betekend dat er lijnen op de vloer gezet zijn waar het voertuig doormiddel van cameras of velddetectors overheen verplaatst.
  • Lasergeleiding: Dit is een laserscanner die bovenop het voertuig wordt geplaatst, deze scanner scant de omgeving en zoekt naar reflectoren.
  • Rails en vaste geleiding: Dit is precies zoals wordt gezegd. De AGV’s verplaatsen zich over rails zodat er niks mis kan gaan met de verplaatsing. Dit is daarintegen ook de minst flexibele manier van verplaatsen.

Het is dus handig om deze voertuigen aan te schaffen als eigenaar van een fabriek of magazijn. Het scheelt veel werk en is zeer nauwkeurig.

Voor meer informatie, kijk gerust eens op WEWO Interior Concepts. 

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *